torsdag, juni 15, 2006

SPEGEL och LAMPA till barnen

--

JUST NU FUNDERAR JAG mycket på barnens rum och nu har jag hittat en jättefin spegel till dom små rackarna. Den heter 'Mirror Flames Face' och är designad av Louise Hederström. Hon har även designat dom superfina lamporna 'Jungle room lamps'. Jag tänkte att barnen skulle få en sån att ha i fönstret som nattlampa och mysbelysning.

måndag, juni 12, 2006

MANSION CHANDELIER



OM JAG HADE PENGAR (och en jäddra takhöjd) skulle jag lägga mina slantar på Erich Ginders underbara, fantastiska 'Mansion Chandelier'. För 3.700 dollars får man en av världshistoriens finaste lampor.

tisdag, juni 06, 2006

ÅH, VILKA SNYGGA GOLVPLATTOR

---

---

-

ÅH, VILKA SNYGGA GOLVPLATTOR jag hittade på spanska Mosaic del Sur. De finns alla möjliga färgställningar och de har ett otroligt urval av mönster. Platorna är tillverkade i betong och kan användas både inomhus och utomhus. Om vi lägger om tvättstugans golv någongång så skulle jag vilja har golvplattor från Mosaic del Sur.

lördag, juni 03, 2006

HANDTRYCKTA TAPETER FRÅN AUSTRALIEN

--

HON HETER FLORENCE BROADHURST och hennes tapeter är FULLKOMLIGT FANTASTISKA. Så vackra, så moderna, så underbara. Florence föddes i Australien 1899 och hon var en allkonstnär med många järn i elden. Hon turnerande som musikalstjärna i Asien, var rektor för en skola med konstnärlig inriktning i Shanghai i slutet av 20-talet och drev därefter en framgångsrik klädsalong i London på 30-talet.

1949 återvände Florence till Australien och 10 år senare startade hon sin tapetfirma med egehändigt skapade mönster som handtrycktes. Florence var sedan verksam i firman fram till sin död 1977. Hennes tapeter som känns så hypermoderna i både färg, form och mönster, skapades under 60- och 70-talet.

Idag ägs rättigheterna till hennes mönster av företaget 'Signature Prints' som handtrycker tapeter och tyger med en handfull av Florences Broadhurst´s över 500 mönster. Agent i Sverige är Tibbey & Co. Tapeterna finns även att köpa på danska Tapet-Cafe.

--





torsdag, juni 01, 2006

VILKEN LAMPA!



VILKEN LAMPA! Äntligen har jag lyckats identifiera en av världens häftigaste lampor. Den fanns med i ett avsnitt av Roomservice men de kunde inte tala om vad det var för lampa, annat än att den var inköpt på en loppmarknad i Budapest. Sen dök den upp i Recidence, men där stod det helt fel namn och designer, så det var ett riktigt stickspår. Men nu idag, så har jag äntligen hittat den. Den heter Pistilli/Pistillini och designades 1969 av Studio Tetrarch för italienska Valenti.