torsdag, augusti 31, 2006

EN LOUNGE I NEW YORK



IGÅR VAR DET DAGS för första avsnittet av säsongens Roomservice. Mycket efterlängtat, kan jag meddela. Det var Jon Eliasson som var inredare den här gången och de åkte till New York för att hjälpa bästakompisarna Ana och Patrick. Deras lägenhet ligger på 26:e våningen och deras vardagsrum var i desperat behov av hjälp från Jon, Jonnie och Mattias.

Slutresultatet blev otroligt fint och funktionellt. Jon är ju för härlig, så positiv och inspirerande. Jag gillade hans lampor av julgranskulor skarpt. Det enda jag blev lite besviken på var att Jon inte nämde att han knyckt motivet till den fantastiska fondväggen. Jag kände direkt igen mönstret och färgkombinationen. Det är Florence Broadhursts fantastiska Japanese Floral som jag visat tidigare här på Hoom.

torsdag, augusti 17, 2006

FONDTAPETER I ETT STYCKE

--

--

FONDTAPETER I ETT STYCKE Från schweitziska Clipso design kommer dessa fondtapeter eller ska man kanske kalla det väggbeklädnader? Det är ett patenterat system och fondtapeten digitaltrycks på en väv av polyester och fästs i en ram så att tapeten sedan kan sträckas så att den passar väggen perfekt. De har ett antal "kollektioner" av konstnärer, grafiska formgivare, designers och fotografer. Möjligheten finns även att trycka upp egna alster. Dessa tapeter är designade av franska Studio Kalàm.

tisdag, augusti 15, 2006

ÅH VILKA LAMPOR

------

FRÅN MOTH DESIGN kommer flera absolut fantastiska lampor. Kolla in på deras hemsida. Så vackra, så roliga, så fina, så finurliga och så originella. JAG VILL HAAAAAAAA!!! Dessvärre finns dom inte att köpa i Sverige och hur mycket dom kostar har jag ingen aning om. Tänk om jag skulle lägga in en beställning till Ns syster som bor utanför New York?

---
---

måndag, augusti 14, 2006

FRIDA WANSELIUS ÄR BÄST!!!!!

--


JAG SKREV HÄROM DAGEN
om tidningen Roomservice. Det som slog mig när jag läste den, var hur otroligt, fantastiskt duktig Frida Wanselius är. Gång på gång visar hon hur bra hon är på att omvandla folks behov och personlighet till funtionella, snygga inredningar som verkligen passar hemmets ägare. Aldrig att jag tänkt usch, eller undrat varför Frida gjort si eller valt så. Alltid, alltid blir det toppenbra, otroligt snyggt och väldigt inspirerande. Faktum är att Frida är den enda av inredarna i de inredningsprogram som visas på teve, som jag skulle vilja ge nycklarna till huset och säga: Gör vad du vill! Jag skulle inte ens vara orolig, jag vet ju att allt Frida rör vid blir till guld.

--

fredag, augusti 11, 2006

ROOMSERVICE-MAGASINET



IGÅR VAR DET PREMIÄR för tidningen Roomservice. Jag skyndade med tvillingvagnen till närmsta Pressbyrå och begav mig sedan till lekplatsen för att försöka läsa lite medan barnen lekte. Men tji fick jag. Jag skulle vara engagerad i sandlådan tyckte E och S. Först igårkväll fick jag tid att lusläsa den. Det var inga direkta nyheter, men oj vilka kära åtreseenden för en Roomservice-fantast. Det fina vardagsrummet och verandan hos barnfamiljen ute i skogen som Susanne fixade var fortfarande supersnyggt. Jons lägenhetsomvandling till brat-killen var var kul att se igen. Och sen var ju flera av Fridas suveräna inredningar med. Hennes kök blir ju alltid så schyssta och den lilla mini-lägenheten på 12 kvm blev ju häpnadsväckande bra. Hoppas att tidningen blir en stor succé och att det blir fler nummer framöver.

--

onsdag, augusti 09, 2006

Exotiska retrodjur på väggen

---

HMMMMMMMM. Jag börjar undra om jag kanske ska spara barnens retrotapet och sätta upp några såna här fina djur istället. Från holländska INKE kommer dessa härliga, exotiska djur som klipps ut ur originaltapeter från 60- och 70-talet. De kommer i ett kit som innehåller en djursiluett, klister, pensel och enkla intruktioner. Sen är det bara att klistra upp på väggen. Priset är 35, 40 och 45 euro, beroende på djur.

De har även en annan rolig serie som består av olika inredningsdetaljer i naturlig storlek; stol, golvlampor, bord, innerdörr, växter och taklampa.

foto: www.inke.nl

-


måndag, augusti 07, 2006

SOLAS LAMPOR

---

JAG ÄLSKAR LAMPOR Om jag hade pengar så skulle jag ha en hel vägg med dessa vackra lampor. De kallas "Solas Light" och är designade av engelska CJ O´Neill. De finns i tre olika storlekar (18, 24 och 35 cm), med eller utan mönster (Goldrose eller Goldleaf) samt med eller utan perforeringar. Minsta storleken, med eller utan perforering och utan dekor kostar 169€. Största storleken, med dekor och perforering kostar 409€.






lördag, augusti 05, 2006

IKEA KATALOGEN 2007

IKEA KATALOGEN 2007!!! Idag damp den ner i brevlådan. Jag fick ju en liten förhandskik på den brittiska versionen redan för 2 månader sedan, men det var skönt att i lugn och ro kunna fördjupa mig i den.


Det är flera saker jag fastnat för. Endel saker vill jag ha till huset, andra är jätte fina men passar inte in eller får inte plats eller fyller ingen funktion hemma hos oss.

Jag gillar matbordet FUSION jättemycket. Så smart för ett kök med begränsat utrymme. Sen vet jag ju inte hur skönt det är att äta vid. Men det är ju bra för den som inte gillar när gästerna har armbågarna på bordskanten.

Bakom bordet syns några andra favoriter; textilkollektionerna Pernilla och Annabella.