tisdag, oktober 31, 2006

VÄRLDENS SKÖNASTE FÅTÖLJ




EAMES LOUNGE CHAIR är ju en riktig designklassiker. Här hittade jag den i vitt skinn och valnötsstomme. N, som ofta snackar om att han vill ha en skön tevefåtölj, skulle bli överlycklig. Finns på Inmod för 1.600$+frakt, så N får nog nöja sig med soffan i några år till.

foto: Inmod

tisdag, oktober 24, 2006

PIFFNING AV SOVRUMMET



NU HAR VI SNART FIXAT klart de sista detaljerna i sovrummet. Ett eluttag ska flyttas, en passbit ska in bredvid garderoberna, en list ska upp mellan garderoberna och taket och så ska golvlisterna på plats.

Nu är det dags för piffningen. Efter endel funderande så har vi nu bestämt oss för vilken fondtapet det blir. I vår förra lägenhet så tapetserade vi mindre än ett år innan vi flyttade och jag älskar tapeten vi satte upp. Så efter endel velande så har vi kommit fram till att även om det är lite tråkigt att välja samma tapet igen, så är vi inte mätta på den. Därför får än en gång bli en EDO från Osborne & Little. Vi är tillochmed så tråkiga att vi väljer samma färgställning som tidigare; den i beige och silver.

Rullgardinerna är redan uppe men sen ska en 3-spårig gardinskena upp i taket och i den ska vi ha mörkbruna fransdraperier, gardinerna Andrea från IKEA samt tjocka, vita gardiner i randvävd bomull som egentligen är överkast som jag har fållat kanterna på.

Sängborden blir samma som i vår tidigare lägenhet; egenbyggda i vitmålad mdf. Sänggaveln ska kläs in i mörkbrun fuskpäls och vårt mörkbruna Bonde-sideboard ska stå mot väggen mot hallen. Mot väggen mellan fönstrerna ska vi ha en stoppad sittbänk med förvaring av extra täcken.

Collage: HOOM-sthlm (bilder från IKEA, Habitat, Booa design)


fredag, oktober 20, 2006

TAPETER, TAPETER!



DEN 26 OKTOBER öppnar utställningen "Tapeter, tapeter!" på Nordiska museet. Som den tapetfetischist jag är, så tänker jag självklart pallra mig dit med tvillingvagnen. Utställningen berättar papperstapetens historia. Hur tapeten, från att ha varit en dyr handgjord produkt för ett fåtal, blivit allas egendom. Det tidigaste exemplet är från slutet av 1500-talet, de senaste har dagens datum.


---

Foto: Nordiska museet

lördag, oktober 14, 2006

10 steg till en schysstare tvättstuga


IDAG HAR JAG ÄNTLIGEN fått rumpan ur soffan och fingrarna från tangentbordet och börjat med uppiffning av tvättstugan. När köket och badrummet byggs om ska vi dra om lite vatten och fixa ny vask och lite bra skåp men tillsdess så behöver vi förvaring och lite trevliga detaljer. Listan för tvättstugan ser ut som följer:

STEG A (piffning):
  1. Sätta upp 2 hyllor ovan för bänken med barnens skötplats (check!)
  2. Fixa nytt tyg till skötdynan (check!)
  3. Sätta upp kakeldekor på några plattor
  4. Köpa en matta (check!)
  5. Byta ut den fula taklampan mot något snyggare och roligare.

STEG B (byggnation):
  1. Flytta torktumlaren till andra sidan så att den hamnar under skötbänken
  2. Bygga in vattenmätaren/rör och sätta en lös toppskiva av ek ovanpå
  3. Sätta in bänkskåp för ny tvättho, ett bänkskåp med tre utdragsbackar (strykbräda i översta lådan) samt läggga dit en ny bänkskiva i ek
  4. Sätta upp skåp ovanför bänkskåpen på tvättmaskinssidan
  5. Sätta upp spottar under väggskåpen

måndag, oktober 09, 2006

MÅNADENS TIPS - oktober


MITT ANSPRÅKSLÖSA TIPS
denna månad, är att skaffa två sparbössor och ställa i hallen respektive tvättstugan. Jättebra när man hittar skramlande mynt i byxfickan innan man tvättar, och fantastiskt bra i hallen så man lätt får med sig några kronor till parkering eller bussen.


Är man minimalistiskt lagd så satsar man kanske på timglasformade 'Time is Money', designad av Karim Rashid för Normann Copenhagen. Finns i rosalila, grönt och transparent. Kostar 359:- på DesignonLine.

För den som vill ha något lite mer simpelt eller inte vill lägga ner alla sina slantar på själva sparbössan, så är kanske den här lilla spargisen något? Grisen har sammetsklädsel som finns i 8 olika färger och kostar 59:- på LaNinja.

stoor spargris