lördag, februari 17, 2007

En ELDSTAD i nya KÖKET


VI HAR BESTÄMT OSS för att installera en öppen spis i köket när vi bygger om det. Eller öppen spis, snarare en inmurad eldstad med glaslucka. Dels blir det bra som extra värmekälla på vintern, men bra även om det blir strömavbrott eftersom vi har direktverkande elelement i huset. Vilken modell det blir har vi inte bestämt än men just nu är det två modeööer som vi gillar väldigt mycket. Dels är det modellen 'Liguria' från Keddy som finns i deras sortiment an italienska designspisar, dels är det modellen 'Bryssel' från Dovre/Skandinavisk Spismiljö.

4 kommentarer:

Anna sa...

Vad mysigt med en öppen spis. Båda modellerna var ju väldigt fina. Svårt val ;)

Spacklarn sa...

Jag gillar idén med öppen spis i köket, det borde fler satsa på. Man spenderar ju minst lika mycket tid där som i vardagsrummet där spisarna oftast brukar sitta. Hade jag utrymmet skulle jag satsa på en spis i badrummet - förstå hur mysigt det kan bli med sprickelisprak, samtidigt som man badar. Det finns också praktiska aspekter med en spis i badrummet, den torkar bort fukten. Ekonomiskt är det ju säkert vansinne, men tänker man så skulle man ju likväl kunna skippa både spackel och färg på väggarna.

Anonym sa...

Åk och titta på den på bilden här ovan på riktigt innan ni bestämmer er. Tyvärr är den mycket snyggare på bild än i verkligheten.
Vi tittade på Bygg-Ole i Värmdö.
/Ulrica

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Anna:
Vi känner, precis som Spacklarn skriver, att vi tillbringar väldigt mycket tid i köket och att det vore mysigt med en eldstad där.

Spacklarn:
Jag håller helt med om att en eldstad i badrummet vore superhärligt! Om jag bygger ett eget hus någongång ska jag se till att peta in det...

Ulrica:
Vad synd att spisen inte är lika snygg i verkligheten. Vi kanske gör så att vi bara köper hela kaminen och sedan gör en egen inramning runt den.