tisdag, mars 13, 2007

En skånsk PÄRLA för DESIGNvänner


I SKÅNSKA VINSLÖV FINNS en riktig pärla för den som älskar skandinavisk design från 50-talet och framåt. Inredning Nittonhundra drivs av Lasse Friberg, som för 35 år sedan började jobba som springpojke på Hedbergs möbelvaruhus i Vinslöv. Där mötte han det bästa inom möbeldesign och intresset för inredning var därmed väckt.

Det är nu många år sedan Hedbergs stängde igen, men Lasse Friberg är tillbaka i varuhusets gamla lokaler. Den här gången med designmöbler av bland andra Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Bruno Mathsson, Verner Panton och Hans J Wegner. Dessutom finns en textilavdelning med ett otroligt bra utbud.

Så har du vägarna förbi Skåne, bege dig till Vinslöv och kolla in Lasses fantastiska samling möbler. Har du inte vägarna förbi Skåne? Åk till Vinslöv iallafall. Inredning Nittonhundra är väl värt ett besök."Inredning Nittonhundra is a fantastic store, filled with high quality design furniture. It´s located i Vinslöv, a small village in the southern parts of Sweden. Here you will find pieces from all the great, scandinavian 20th century designers. Unfortunatly, their webpage is not availabe in english."

7 kommentarer:

Johanna sa...

Snygga saker! Synd att man bor en bit från Skåne

Emma -emmas designblogg- sa...

Jättefina saker, ser ut som en härlig butik! Men jag kan inte låta bli att skratta när jag hör var den ligger! Har du sett "Plötsligt i Vinslöv"? Om inte, gör det!

moster mjölgumpa sa...

Jag var där för ett par år sedan och köpte en svart sjuanstol. Mycket att titta på finns det.

tina sa...

Får nog bli en tur dit i sommar!!
Tina:)

Lykke sa...

jag var där i februari. Ett underbart ställe och fantastiskt kunnig och engagagerad personal*ägare

art[e]fact sa...

Jag njuter när jag kommer in till dig, du har så intressanta inlägg! Ha en bra dag idag!

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Butiken är STOOOR och helt FANTASTISK. För en designnörd som jag är den en våt dröm. Jag har aldrig sett så många, snygga designklassiker på ett och samma ställe. Som Lykke skrev så är ägaren jättretrevlig och otroligt kunnig, så det var väldogt kul att snacka med honom. Vi ska kanske ner till Skåne i påsk och då blir det en tur förbi Vinslöv.

Emma:
Nej, jag har inte sätt den, men jag ska försöka få tag i den för det är sååå många som säger att den är jätterolig!

Art[e]fact:
Jag blir jätteglad när du skriver så snälla saker om min blogg. Kram på dig (och er andra oxå).