lördag, mars 17, 2007

TRAPPA istället för stege...FÖRSTA GÅNGEN JAG SÅG
den här trappan förstod jag ingenting alls. Hur gör man för att gå i den? Vad är vitsen med att trappstegen sluttar? Vem vill ha Lustiga Huset hemma? Men sen fick jag se fler bilder av trappan och det var bara mina ögon det var fel på. Bilden är tagen rakt ovanifrån, inte nedifrån och uppåt som jag trodde. Med ens klarnade allt och jag är väldigt imponerad av hur arkitekterna Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom på TAF Arkitektkontor har lyckats bygga en riktig trappa på en "omöjligt" liten yta. Ruskigt snygg är den också."The first time I saw this stair, I didn´t get it. Why were the steps sloping? How do one climb it? Then I saw some more pictures and realised that the first picture was taken from the top of the stair, not from below. I´m very impressed how the architects, Gabriella Gustafson and Mattias Ståhlbom from TAF Arkitektkontor has managed to build an actual stair in a space so small, that a ladder seems to be the only option. And it looks really nice too..."

foto: Bobo Olsson

7 kommentarer:

Linda sa...

Vilken tur att du skrev så, för jag tänkte precis likadant!

cleo sa...

Tack för att Du klarlade det. Jag såg också den trappan som nerifrån och upp och tänkte bara att "den vill jag inte ha, det då skulle jag sllå ihjäl mig" Men nu när jag ser fler bilder och läser det Du skriver så fattar jag! :-)

Anonym sa...

Som jag undrat över denna trappa. Tack för att du reder ut det för mig. Verkligen häftigt att dom lyckats bygga en trappa på sån liten yta. /Milla

art[e]fact sa...

Aha! Vad läcker trappa!

Tina N sa...

Jag har en vän som har en sån trappa i deras sommarställe. Den är byggd av hennes pappa.... :-)
Jag ska genast tipsa henne om detta. Kanske var nog hennes pappa först ut.... :-)
Jag kan meddela att trappan är väldigt gåvänlig, snygg och en rolig inrednigsdetalj.
/T

Johanna sa...

Åh va snygg!!

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Vad skönt att höra att det inte bara är jag som inte förstod hur trappan var konstruerad och tänkte Lustiga Huset...