lördag, april 14, 2007

MODERN design och GAMMAL arkitektur

4.jpg

EN HELT FANTASTISKT VACKER blandning av gammalt och nytt, hittar man i St Bartolomeus kyrkan i byn Chodovice som ligger i nordöst om Prag. De tjeckiska formgivarna Maxim Velcovsky och Jakub Berdych har använt sig av vita Verner Panton stolar med utstansade kors, Eames stolar, persiska mattor och ljuskronor av oslipade kristaller i kontrast till byggnadens barockarkitektur och delvis rå väggar. De har med enkla medel lyckats skapa en interiör som är något av det vackraste och mest stämningsfulla jag någonsin har sett. En interiör där modern design, gammal arkitektur och religion integrerats på ett fantastiskt sätt. Jag är full av beundran över formgivarna haft modet att göra något så totalt oväntat och otänkbart, och att de har begåvningen och förmågan att lyckas skapa ett kyrkorum känns fullkomligt självklart och enastående.
5.jpg
2.jpg3.jpg

"An absolutely beautiful mixture of old and new, is the result of the redesign of St.Bartholomew´s church in the Chech village Chodovice. The chech designers, Maxim Velcovsky and Jakub Berdych used white Panton chairs, persian rugs and chandeliers of rough-cut crystal in contrast to the church´s baroqoue architecture and rough wall textures. I really admaire the designers for their courage to create something absolutely unexpected."

12 kommentarer:

puppan sa...

Herregud vad snyggt! Jag blir alldelens salig. Fantastiskt vackert!! Tack för dessa fina foton!!!

puppan sa...

Jag kan inte sluta titta på fotona .... helt sagolikt!!!

cleo sa...

Det här var något av det vackraste/fräckaste jag någonsin sett, håren på mina armar reser sig och jag känner mig förtrollad! Helt otroligt, helt fantastiskt. Allvarligt talat, vilket genidrag att blanda detta. Jag blir alldeles lycklig av sådan skönhet.

Pust!

Jo, så skulle jag säga att jag hoppas över länktåget, jag har skrivit ett inlägg om det på bloggen, för tydligen är det så att man kan förlorar i indexering på google av sådant här osv, det står bättre på bloggen. Men D är ju en favorit som jag gillar, så istället har jag lagt till Dig som favorit på bloggportalen, ett mycket bättre "länktåg"! :-)

cleo sa...

Alla som älskar design måste få se detta, så jag "skickade hit dem" från min blogg!

eva sa...

Oj så otroligt superläckert ! Mycket snyggt !

KRAM EVA

art[e]fact sa...

Jag bara säger WOW och är helt kär!!

Hemmarikets Charlotte sa...

Vilka bedårande bilder...vilken mix..tala om kyrka i tiden!

Elisabeth sa...

Åh Du så befriande på ngt vis & så många kaxiga grepp allt från VAR de gör det till vilka nöbler de gär så PÅ!!!...

Purple sa...

Coolt!

Lotten sa...

Underbar stilkrock som bara blir vacker!

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Visst är det helt fantastiskt vackert!
Jag vill att alla ska se dessa bilder, just för att jag tycker den är så otroligt vackert inredd men också för att det är så otroligt häftigt att inreda en kyrka på ett så annorlunda sätt.

anneli sa...

Fantastiskt vackert! Där ser man också att "krockar" är effektfulla och fungerar.