måndag, juli 30, 2007

IKEA katalogen 2008


SÅ VAR DET DÅ ÅTER DAGS för den nya IKEA katalogen. Med spänning bläddrade jag igenom den och det var ett par saker som slog mig. Först och främst att det var väldigt, väldigt många nyheter i år. Dels att flera av IKEAs serier har kompletterats på ett bra sätt; t.ex så har det kommit en liten vitrinlucka till Billys påbyggnadshylla och skjutdörrar till Paxgarderoberna i flera bredder.

Förutom att det var kul med en massa nyheter, så måste jag tyvärr säga att jag tyckte 2008 års katalog var en besvikelse. Dels var det en textilkollektion som jag tycker (för)störde väldigt många av miljöbilderna eftersom tygerna i kollektionen, i mina ögon, är obeskrivligt fula. Överlag tyckte jag att interiörerna var ganska oinspirerade, röriga och överlastade. Även om det är väldigt orättvist, så kan jag inte hjälpa att jag jämför katalogen med IKEAs inredningsbok "Älskade hem" som kom i våras. Jag hade hoppats på mer av känslan från boken i årets katalog.

Här nedan är några av de få miljöbilder ur katalogen som jag gillar.

I just recieved the Swedish edition of the IKEA catalouge 2008. I´m sad to say I´m quite disapointed. I find most of the interior photos messy and unfocused. There is also a collection of fabric that I find hideous and in my opinion are destroying many pictures.

But I found positive aspects of the new catalouge too. There are many new products that I like. I´m also happy to see that IKEA have produced welcome additions to some of their furniture series; like the glass-doors to the Billy extention unit and sliding doors to Pax wardrobes in 150 and 250 cm width.


4 kommentarer:

Annika sa...

Vad kul att du bloggar igen! Jag håller med dig; textilkollektionen är hemsk! Jag blir fundersam över Ikeas inredare - de som stylar katalogen - nog borde de kunna bättre än det här?! Bilderna ska ju inspirera! Jag blev då inte särskilt inspirerad av årets katalog! Det fanns dock vissa godbitar bland årets nyheter. Det blir kul att se om de håller måttet live - hoppas! :)

LISEN sa...

Håller med dig!! Och du visar pärlorna...såklart! Kul att du är tillbaka :-)

Thérèse Johansson sa...

Hamnade av en ren slump på din blogg och måst säga att det är verkligen en guldgruva för inspiration. Tack!

Christina W sa...

Jag ögnade igenom katalogen lite men blev inte särskilt inspirerad. Så jag la den åt sidan. Tänkte nog mest att jag inte var på humör men sen har jag hört flera som inte tyckte den var så bra....