lördag, september 09, 2006

ETT NYTT KÖK
ETT NYTT KÖK... Köket i vårat hur är inte mer än 10 år gammalt och från en väldigt dyr och exklusiv tillverkare. Ändå har vi bestämt oss för att riva ut det och bygga nytt. Varför undrar många i bekantskapskretsen? Jo, för att det är dåligt planerat, i våra ögon otroligt fult, har murriga färger och att det ligger mot norr gör köket väldigt mörkt, samt att vi behöver det extra rum som de förra ägarna slog ihop med köket så att det blev ett enormt kök på 40 kvm.

Nu är planerna för köket nästan klara. Kökets planlösning är mer eller mindre färdig. Vårat kök kommer att bli ca 27 kvm med en U-formad lösning. En massa högskåp längs med en vägg, en arbetsbänk längs med långväggen med disk och spishäll samt en kortare arbetsyta som avgränsning mo trappan. Vid dörren in till nya arbetsrummet blir det ett högskåp med micro och en inbyggd espressomaskin.

De köksskår vi har valt är IKEAS Abstrakt. Det är en vit högglans lucka med väldigt snygga vitrinskåp. Bänkskivan blir i massiv ek som vi kommer att olja och slipa ett antal gånger och avsluta med hårdvaxolja för att få en riktigt avstötande yta. Alla vitvaror blir rostfria, förutom diskmaskinen som blir helintegrerad.

Men köket kommer inte att vara klart för det. När vi lägger om taket (vilket troligtvis blir nästa sommar) kommer vi att sätta upp en STOOOOR takljuslanternin ovanför matplatsen. Ett annat projekt (som ligger långt i framtiden) är att flytta på varmvattenberedaren så den hamnar längst in i hörnet vid fönstret. Det ger plats för en kamin/öppenspis i hörnet mot korridoren. Perfekt med en sprakande brasa när man äter middag.

Inga kommentarer: