torsdag, november 30, 2006

NYTT från Götenehus

Villa Skyline Origo

VI FLYTTADE IN i vårat radhus för snart 1 år sedan. Under detta år har vi hunnit med en bråkdel av det vi trodde att vi skulle hinna fixa. Nu har vi (nästan) slutat bry oss. Men ibland när jag svär i vårat dåligt planerade kök, eller när vattnet rinner från bidén (var tvungen att spola vatten i vattenlåset för att få bort avloppsstanken), eller när jag tittar på dom kissgula tapeterna i vardagsrummet, då tänker jag: DEN SOM ÄNDÅ BODDE I ETT NYBYGGT HUS ... Ett hus som valt utifrån ens egna förutsättningar. Med material och färger som man själv valt. Med kök och badrum anpassade för just ens egen lilla familj.

Om vi skulle bygga nytt så skulle jag definitivt kunna tänka mig det funkisinspirerade 'Origo' från Götenehus. Det ingår i deras nya serie kataloghus som kallas Skyline. Origo, som har 4 sovrum, vardagsrum, allrum och kök, är ett 2-planshus på 184 kvm + garage och förråd. Jag gillar verkligen den tuffa exteriören och den stora, härliga takterassen. Hmm, det vore verkligen något...

© Götenehus

7 kommentarer:

Spacklarn sa...

Håller med! Det var ett trevligt hus, men jag gillar inte de snea väggarna på ovanvåningen. Varför har de sånt - för att göra rummen lite mer spännande? Känns mest svårmöblerat om du frågar mig (vilket ingen gjort, men nu slipper ni ju).
Götenehus har ju ett annat hus som är väldigt fint, det heter Sparre eller Sparreholm. Det är i grundutförande på ca 180 kvm och har 4 sovrum på ovanvåningen. Helt suveränt planerat och väldigt trevligt. Jag var och tittade på ett Sparre som de hade som visningshus i Täby för några år sedan och blev helt tagen. Det var så jäkla mysigt. Och som sagt, med 4 rum på övre plan...
Gu' va schysst med helt nybyggt. Att slippa renoveringar och bara behöva dekorera. Å andra sidan verkar det ju ganska tungt med beslut och sådant under byggprocessen av vad jag har hört.

Mvh Spacklarn

Birgitta sa...

Götenehus har jättefina modeller! Vi byggde själva ett Sparreholm 2, omritat efter våra behov och flyttade in i våras. Vårt Sparreholm är 190 kvadrat, vi har 5 sovrum uppe, samt ett allrum och stort badrum. Om du vill kan du kika på min blogg!

*A* sa...

Spacklarn:
jag gillar heller inte de sneda väggarna på övervåningen. Men jag tycker att framsidan på huset är otroligt snygg.

Birgitta:
Jag skulle jättegärna kika på din blogg. Vad hittar jag den?

birgitta sa...

Oj, skrev jag inte det?
www.lyckligagatans.blogg.se

Spacklarn sa...

Birgitta! Vilket kanonhus - så vill jag också bo. Smart att ni struntade i öppna takhöjden över matsalen som de hade i Täby.
mvh Spacklarn

*A* sa...

Åh, vilket trevligt hus ni har byggt! Och det måste ju vara ett av Sveriges bäst utnyttjade kvadratmetrar. 8 rum och kök på 190 kvm, det är ju super.

johanna sa...

Hej
Trevligt us trog jag också. Vet du vad den kostar?
joa