torsdag, november 09, 2006

SNYGGA, RYSKA FILMAFFISCHER

Battleship Potemkin Art Print by Stenberg Brothers

DE HÄR SJUUUKT SNYGGA ryska, filmaffischerna finns på bl.a AllPosters. De är skapade av Vladimir och Georgii Stenberg, ett par svenskättade bröder och allkonstnärer som verkade i Moskva under framförallt 20-talet. Jag tror att jag ska fylla hela vår långa, tråkiga korridor (ca 5 meter lång) med en massa snygga Stenberg-affischer.

Don Q, Son of Zorro Art Print by Stenberg Brothers--Which of the Two Art Print by Stenberg Brothers

4 kommentarer:

Emma (emmas designblogg) sa...

Nämen! Jag håller just på och letar efter snygga, grafiska affischer till mitt vardagsrum. Såg en bild i Elle Interiör nämligen, med några stolar prydda av kuddar från Sukie, och på väggen hade de ramat in olika gamla posters. Det kändes som att de hade fångat precis hur jag vill ha det i mitt vardagsrum. Och så ser jag de här fina affischerna här... Vi har väldigt lik smak du och jag!

ROOMSERVICE sa...

Vilket bra tips, gillar verkligen dessa, de ger karaktär och åt rum på ett jäkligt snyggt sätt.

*A* sa...

Visst är dom fantastiska. Bröderna Stenberg gjorde 100-tals galet snygga grejer på 20-talet. Jag har älskat dom sedan jag såg dom på en utställning i Kulturhuset för snart 10 år sedan. Där var nästan alla affischerna slutsålda. Nu har utbudet av Stenberg-affischer blivit jättestort, vilket ju är kul om man är ett fan.

Pratkvarnen sa...

Bröderna Stenberg var mina morbröder. Tyvärr dog de långt innan jag föddes, inte ens min far visste om att han hade två halvbröder i Ryssland förrän för några år sedan. Farfar Carl bodde utomlands långa perioder och verkade som konstnär och restauratör av kyrkor.

/Johan Stenberg
johan.stenberg snabel-a forumsyd.org