tisdag, januari 23, 2007

UNDERBARA finska lampor


FRÅN FINSK/HOLLÄNDSKA FOC 'Freedom of Creation', kommer ett helt gäng fantastiska lampor, designade av hyperbegåvade Janne Kyttänen. Jag skulle vilja ha varenda en. Jag gillar det extremt minimalistiska uttrycket i kombination med det organiska. Lamporna finns som väggarmaturer och som golvlampor. Vad lamporna kostar har jag inte en aning om, men så här snygga grejer brukar vara ruskigt dyra så jag får väl fortsätta att drömma...5 kommentarer:

Jolla99 sa...

Hej! Upptäckte precis din blogg. La till den på favoriter direkt. Keep up the good work ;)
/Johanna

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Hej Johanna!
Va kul att du gillar min blogg.. Kika gärna in igen och ge mig lite kommentarer. *A*

Emmy sa...

hej, jag kikade in och såg vilken himla trevlig blogg du har. Du verkar dessutom ha samma inredningsbehov som mig :) Hur gör du egentligen ritningarna på rummen? De ser superproffsiga ut!! Är det något program? Jag brukar alltid rita i paint, men det blir ju inte alls samma sak. kram

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Hej Emmy!
Välkommen hit. Vad kul att du gillar min blogg, hoppas att du kikar in fler gånger. Ritningarna gör jag i Illustrator. Jag börjar med en vanlig platt planskiss över rummet där alla möbler är skalenligt utritade. Sedan drar jag upp väggar i "perspektiv"och färglägger dom. Ritar upp fönster, dörrar och garderober med ett uppskattat perspektiv. Möblerna är lite svårare att rita menjag försöker göra dom så enkla som möjligt. När jag är klar i Illustrator tar jag in bilden i Photoshop och lägger till fondtapeter, textiler och skuggor kring möblerna.

Nez sa...

En del av dem ser ut som torkade sjöborrar. Sådana som man tog med sig hem från chartersemestern i Spanien med mammsen och pappsen på sjuttiotalet. När man packade upp fynden hemma hade de alltid gått i 1000 bitar. Då blev man lessen. Vet du vilket material de hära lamporna är gjorda av?