onsdag, januari 24, 2007

FUNDERINGAR kring hallen


JUST NU FUNDERAR JAG en hel del på vår hall och framför allt på väggen bredvid trappan, som är det första man ser när man kommer in i huset. Alternativen är två. Antingen ett snyggt sideboard med en stor rund spegel ovanför samt en fin lampa, nån vacker vas och kanske några ljusstakar. Det andra alternativet är en "prata-i -telefon-hörna" med en schäslong, ett litet bord, några tavlor på väggen och en fin golvlampa. Ska se om jag får tid att sitta ner och skissa lite på de olika varianterna, så jag kan ge en lite tydligare bild av mina funderingar.

8 kommentarer:

Spacklarn sa...

Det här var en snygg möbel. Och fräcka lampor också. Skulle väl hatat dem för några år sedan, men nu måste jag erkänna att det annat ljud i skällan.
Är det någon som vet varför det är så? Är man influerad av inredningstidningar och rådande trender eller har man blivit nostalgisk så att man tycker att allt som fanns i barndomen har nåt extra? Hur är det för er andra?
Mvh Spacklarn

Inside Out sa...

Cleo- en prata i telefonhörna tror jag är en bra idé, men samtidigt, hur ofta sitter man i hallen och pratar i telefon? Gillar verkligen lamporna, jättehäftiga verkligen.

Spacklarn- jag tror det kan vara både och, både att det är en rådande tren men även att det har någonting som tilltalar en ytterligare. Jag älskar 50-60 tal, är inte född då, men någonting med den tidsepoken tilltalar mig.

Lisen sa...

Supersnyggt med möbeln och detaljerna! Bara en liten fundering a la Feng Shui...ang spegelidén. Enligt Feng Shui studsar all energi ut igen om det sitter en spegel mittemot entrédörren - men så kanske det inte var tänkt. Och inte behöver man tro på det heller ;-) Även om en konsult på en föreläsning sa: Det spelar ingen roll om du tror på Feng Shui eller inte, det funkar i alla fall.

Spacklarn sa...

Insideout, du har väl rätt, det kanske inte är så mycket att fnula på, men jag känner mig lite svag om det nu är så att jag blir så påverkad av vad tidningar/magasin vill att jag ska tycka. I förlängningen skulle de ju kunna sälja på mig vad crap som helst, bajs på väggarna, ja you name it!

Lisen, kan det inte vara så att all energi utifrån kommer in i huset om man har en spegel mittemot entrén?

Hoom, har du semester eller? När kommer dagens inlägg? Väntar förväntansfullt...

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Hej allesammans!
Tyvärr bir det inget inlägg idag, barnen är förkylda och supergnälliga och jag hade dessvärre inte förberett något inlägg. Hoppas hinna tills i morgon.

Jag tror att det är svårt att undvika att bli inspirerad och påverkad av det man ser i inredningstidningar etc. Men jag tror att det är viktigt att komma ihåg vad man verkligen gillar, så att det inte blir så att man helt byter smak efter vad som är inne just då.

Lisen: Jag är inte så påläst vad gäller Feng-shui. Det lilla jag har läst låter ju rätt logiskt, sunt förnuft fast beskrivet med helt andra ord.

Jenny sa...

Hej
Jättefin sida, superhäftiga saker du hittar. Tyckte om en lampa du visade för ett tag sedan när jag kollade igenom din sida. Du kan köpa en här http://www.nova68.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Product_Code=L1S&Category_Code=8
Snyggt pris va??
Mvh Jenny

cleo sa...

Så fint allt var på den bilden. Sideboards är verkligen en bra möbel! Och snyggt med det varma mörka träslaget!

www.decomyplace.com sa...

hi, we really adore your decoration stuff and living idea, if you don't mind, we appreciate you can share on our website (it's all for free) www.decomyplace.com we trying to share everyone's living idea, and help more people to improve their living space. we appreciate any support from you. and sorry if we made any uncomfortableness to you, have a good day.