tisdag, maj 15, 2007

Kaliforniskt KAKEL i nygamla FORMER


OTROLIGT VACKRA KAKELPLATTOR hittade jag på Heath Ceramics hemsida. Heath är ett företag i Sausalito, Kalifornien som har producerat keramik och kakel i över 50 år. Jag är särskilt förtjust i deras serie med annorlunda formade och strukturerade kakelplattor. Dessa plattor designades på 50- och 60-talet och har sedan ett par år tillbaka, tagits upp i produktion igen.

Heath Ceramics is a pottery locaded in Sausalito, California and they have produced tabelware and tiles for more than 50 years now. Their line 'Shaped tiles' with 3 dimensional form, are absolutely stunning. They were designed in the 50´s and 60´s and are now back in production again. I just love them!

Large
Large
Large

5 kommentarer:

Emma ::emmas designblogg:: sa...

Oj, ja det var verkligen läckert! jag gillar speciellt det gula och röda sexkantiga mönstret.

Förresten, jag har ekologiskt tema på min blogg den här veckan, och det vore jättekul om du ville haka på! lämna en kommentar på min blogg bara om du bestämmer dig för att vara med, så lägger jag upp en länk hit!

Sune Mangs inferno sa...

Fräsigt!

Nez sa...

Det finns också en affär lite närmare som har den här typen av kakel. Den ligger på en tvärgata till Linnégatan i Stockholm. Antingen på Majorsgatan eller Nybrogatan. De har wow så snygga kakel inspirerade från 50-60-talen, men är tyvärr ganska dyra.
Tack för en alltid lika inspirerande blogg!

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Emma: Jag gillar oxå de 6-kantiga plattorna bäst. Sen gillar jag de avlånga, enkla plattorna med de härliga gröna nyanserna.

Nez:
Åh, det låter jättespännande. Ska absolut bege mig dit och leta rätt på affären.

Emma ::emmas designblogg:: sa...

Japp, det gröna badrummet var riktigt läckert! Otroligt retro. :-)