torsdag, november 30, 2006

NYTT från Götenehus

Villa Skyline Origo

VI FLYTTADE IN i vårat radhus för snart 1 år sedan. Under detta år har vi hunnit med en bråkdel av det vi trodde att vi skulle hinna fixa. Nu har vi (nästan) slutat bry oss. Men ibland när jag svär i vårat dåligt planerade kök, eller när vattnet rinner från bidén (var tvungen att spola vatten i vattenlåset för att få bort avloppsstanken), eller när jag tittar på dom kissgula tapeterna i vardagsrummet, då tänker jag: DEN SOM ÄNDÅ BODDE I ETT NYBYGGT HUS ... Ett hus som valt utifrån ens egna förutsättningar. Med material och färger som man själv valt. Med kök och badrum anpassade för just ens egen lilla familj.

Om vi skulle bygga nytt så skulle jag definitivt kunna tänka mig det funkisinspirerade 'Origo' från Götenehus. Det ingår i deras nya serie kataloghus som kallas Skyline. Origo, som har 4 sovrum, vardagsrum, allrum och kök, är ett 2-planshus på 184 kvm + garage och förråd. Jag gillar verkligen den tuffa exteriören och den stora, härliga takterassen. Hmm, det vore verkligen något...





© Götenehus

tisdag, november 28, 2006

Franskt, lekfullt och färgstarkt











PÅ R.O.O.M HAR JAG HITTAT
jättefina tapeter från den franska designtrion Atelier LZC. Deras stil är lekfull och färgstark och på deras hemsida hittar man, förutom tapeterna, även affischer, teburkar, anteckningsböcker, kort, bordstabletter, handdukar m.m. Bilden till vänster är en tapet och de andra två mindre bilderna visar handdukar.








foto: © Altelier LZC

måndag, november 27, 2006

FIN BOKHYLLA TILL BARNEN


DENNA FINA BOKHYLLA till barnkammaren kommer från Parvel. Suverän, eftersom den bara är 10 cm djup, vilket gör att den lätt att klämma in även i små barnrum. Dessutom blir böckernas omslag ett dekorativ inslag i rummet. Det enda jag är lite tveksam över, är om S kommer att förstå att det är en bokhylla och inte en klättervägg som mamma ställt in i rummet. Han är nästan 16 månader och klättar på allt så jag kanske får avvakta med bokhyllan tills hans klätterintresse har avtagit lite.

lördag, november 25, 2006

HÄNDIGA HÄNGARE


EN ANINGEN TACKY är hängarna i form av designern Harry Allen´s händer. Men dom kan nog blir både snygga, roliga och lite kusliga om man sätter upp dom på en vägg och målar både händerna och väggen i samma färg. Kanske vore något för vår hall? Frågan är ju bara om barnens nerver kommer att palla att det sticker ut händer ur väggen...

fredag, november 24, 2006

VARIABEL VAS



DEN HÄR SUPERFINA och smarta vasen kommer från franska designduon 'presse-CITRON'. Vasen består av en behållare för vatten och ett ytterhölje med hål för olika typer av blomsterarrangemang. Genial är bara förnamnet! På deras föredömligt enkla och snygga hemsida finns andra smarta och snygga grejer.


torsdag, november 23, 2006

SNYGG VÄGGMÅLNING


DEN HÄR VÄGGMÅLNINGEN gillar jag skarpt. Funderar på om den skulle kunna funka i vårat hus. Kan känna att det är lite för mycket 50-tal i uttrycket och färgerna. Samtidigt så tycker jag ju att trädet är jättefint och den dova, blågrå nyansen är ursnygg. Det kanske vore något för vår långa, tråkiga sovrumskorridor?

Bilden är tagen från Beckers 'DesignLab', där man kan välja mellan 3 rum (2 vardagsrum, ett sovrum), 4 olika trägolv, välja färg på vissa möbler samt så klart testa olika färger på väggarna. Ett enkelt sätt att få ett hum om vad man ska välja för färger, iallafall om man gillar lite modernare inredning (som är grunden i bilderna).

foto: © Beckers

onsdag, november 22, 2006

TAKLAMPA från AGNES & HOSS


ALLDELES UNDERBAR är taklampan 'Roots Chandelier' från amerikanska Agnes & Hoss. Jag älskar upphänget i retrostil och skärmarnas fantastiska sidentyg. Finns i massor av olika färger och mönster. Denna kostar ca 7.000 kronor vilket gör att den hamnar på listan över saker jag (troligtvis) endast kommer att finnas i mitt fantasihus.

tisdag, november 21, 2006

HÄRLIGT, SNIRKLIG LJUSSTAKE


FRÅN DANSKA HOUSE DOCTOR kommer den här ljusstaken som är ungefär så långt ifrån stilren och minimalistisk som man kan komma. Jag ÄLSKAR den här typen av saker, i mycket små doser. Jag önskar mig den i julklapp och tänker mig att den kommer att flyttas runt i huset; ibland ska den få stå i vårat sovrum, ibland på badkarskanten som schysst kontrast i vårat blivande strikta, vita badrum och ibland vill jag att den ska stå på köksbänken i det nya köket. På House Doctor hittar man en massa fina grejer, främst i lantlig stil.


foto: © HouseDoctor

måndag, november 20, 2006

LITEN KÖKSSOFFA


EN SÅN HÄR NÄTT, LITEN SOFFA skulle jag vilja ha i det nya köket när det är klart. Den skulle stå i hörnet under fönstret och bli ett fantastiskt blickfång när man kommer upp för trappan. Tyget kommer från Jane Churchill och jag tycker det är SÅÅÅÅÅ fint. Vårat kök kommer ju att bli väldigt rakt och modernt, så ett lite mer uttryckfullt och livligt mönster skulle verkligen bli pricken över i. För att passa i vårat kök skulle jag dock välja en annan färg på tyget än den härligt roströda på bilden, men tygerna finns i flera andra färgställningar, bland annat en underbar frostigt grön. Svensk agent för Jane Churchill är Cadoro dit man kan höra av sig om man vill veta var man kan köpa tyget.

foto: © Jane Churchill

lördag, november 18, 2006

SÅ SNYGGA KUDDAR


DE HÄR FANTASTISKT SNYGGA silkeskuddarna kommer från svenska företaget Alice&Sens. Jag vill kuddarna 'Frozen Dew' och 'Close to Earth' till sovrummet, NU, PRONTO!

foto: © Alice & Sens

fredag, november 17, 2006

SOVRUMSGARDINER


HJÄLP, JAG ÄR INTERNET-BEROENDE I måndagseftermiddag upphörde vårat internet och telefonen att fungera. Telefonen struntar jag i, men internetet det går ju bara inte att vara utan. Så, det har varit en hemsk vecka här i radhuset, men nu ÄNTLIGEN funkar allt igen.

För att inte avlida av abstinens så har jag varit på IKEA, Åhlens och Mio. Köpte lampan som jag skrev om i förra vecka. Tyvärr så hade jag ju glömt bort att den var rabatterad och kom dit 2 dagar för sent, men jag köpte den iallafall, till ordinare pris... Sen blev det gardinerna 'Andrea' från IKEA. Jag älskar verkligen det mönstret. Det har ett sånt djup och när jag tittar på det så ändrar sig mönstret på något konstigt sätt så att jag ena stunden ser cirklar, nästa 4 blomblad och lite senare välvda romber. På Åhlens köpte jag ett jättefint, sammetstyg i lila och purpur med blommönster på. När jag lyckas gräva fram symaskinen så ska tyget bli kuddfodral till sovrummet. N tycker att det behövs lite färgklickar i allt det bruna och beiga och vita. Och jag kan inte annat än att hålla med honom.

foto: IKEA

måndag, november 13, 2006

AFFISCHER TILL BARNKAMMAREN

--

DE HÄR FRANSKA REKLAMAFFISCHER ska vi ha i barnkammaren. Det börjar äntligen närma sig nu. Det ska bli SÅÅÅÅÅ skönt att ha sovrummet för oss själva. Kunna läsa innan man släcker och kunna prata utan att viska. Vi räknar med att barnens rum kommer vara bredspacklat, målat (väggar+tak) och garderoben är på plats nästa helg. Sen ska retrotapeten upp, möbler ska på plats, gardiner och nya påslakan ska sys, samt matta och belysning ska fixas.

lördag, november 11, 2006

SNYGGT och DYRT från BROOKLYN

http://www.2modern.com/site/ProductImages/bravespace/bigtetris1.jpg

SNYGG, ROLIG OCH GENIAL
är bokyllan 'Tetris' från amerikanska Bravespace som man själv bygger ihop av bitar i 5 olika former, precis som i det klassika dataspelet. Oändliga möjligheter att skapa och skapa om sin bokhylla så att den täcker just de behov man har för tillfället. Ovanstående bokhylla är byggd av 10 olika bitar och finns i valnöt och ask. Varje del kostar 600$, så bokhyllan på bilden går ju på närmare 50.000 kronor. Den dag jag har 50 tusen över, så kommer Tetris-bokhylla förgylla vårat vardagsrum.

torsdag, november 09, 2006

SNYGGA, RYSKA FILMAFFISCHER

Battleship Potemkin Art Print by Stenberg Brothers

DE HÄR SJUUUKT SNYGGA ryska, filmaffischerna finns på bl.a AllPosters. De är skapade av Vladimir och Georgii Stenberg, ett par svenskättade bröder och allkonstnärer som verkade i Moskva under framförallt 20-talet. Jag tror att jag ska fylla hela vår långa, tråkiga korridor (ca 5 meter lång) med en massa snygga Stenberg-affischer.

Don Q, Son of Zorro Art Print by Stenberg Brothers--Which of the Two Art Print by Stenberg Brothers

onsdag, november 08, 2006

KARAMELLIGA LAMPOR



JAG GILLAR SKARPT DEN NYA, karamelliga lampan 'Glossy' från Mio. Den är gjord av glas, 44 cm hög och finns i flera färger. Kul, snygg och uppiggande. Kostar 590:- men tillochmed den 13 november är det lampdagar på Mio och då kostar den bara 490:-. Själv kommer jag att köpa minst en. Det blir den gula som ska stå i fönstret i barnens rum.

foto: MIO

tisdag, november 07, 2006

Minimalistisk LYX






FÖR DEN SOM GILLAR avskalade och minimalistiska möbler är svenska möbelföretaget Lyx ett eldorado. Lyx gör fantastiska möbler och lampor som andas 60- och 70-tal fast med en hypermodern twist, designade av Michael Malmborg. Även jag, som inte är helt minimalistiskt lagt, blir alldeles svag i knäna av vissa saker. Jag älskar den moderna, Eames-inspirerade fåtöljen 'Wing' vars stoppning är framtagen av NASA och finns i alla rymdfarkoster sedan 70-talet.




Sen tycker jag att golvlampan 'LightSpeaker' är både snygg, rolig och överaskande.




Jag gillar oxå soffbordet 'Tripps' i kokosnöt trä och rostfritt stål. Inget som skulle funka hemma hos oss, men otroligt stilrent och snyggt är det.

foto: LYX furniture & light

måndag, november 06, 2006

SNYGGA (!!!!!) TAPETBÅRDER

http://www.2modern.com/site/ProductImages/Twenty2/all2.jpg

JAG HAR HITTAT jättesnygga(!!!!!) tapetbårder. Så snygga att jag absolut vill ha dom. Funderar på om dom ska få pryda de kommande skjutdörrarna i till hallgarderoben. De snygga tapetbårderna kommer
från Twenty2. Detta mönster kallas 'Gala' och finns i 3 olika färger. En längd är ca 4,5 meter lång och 32,5 cm bred. Kostar 59$ på amerikanska webbutiken 2modern.

http://www.2modern.com/site/ProductImages/Twenty2/gala4.jpg--http://www.2modern.com/site/ProductImages/Twenty2/gala2.jpg--http://www.2modern.com/site/ProductImages/Twenty2/gala3.jpg

foto: Twenty2

söndag, november 05, 2006

SKISS-BARNKAMMAREN




DET BÖRJAR LÅNGSAMT NÄRMA SIG
Undan för undan töms det som ska bli barnens rum på saker, möbler, flyttkartonger, bråte och skräp. Snart är det dags för bredspackling av väggarna. Därefter ska paneltaket "tätas" med latex och sedan målas vitt. Sen ska garderoben upp i nischen. Sen kommer det allra bästa, att inreda rummet. Jag har gjort en liten skiss på hur det är tänkt att bli. Direkt innanför dörren kommer barnen att ha sina spjälsängar. Rummet kommer att delas av med en bokhylla, typ Expedit från IKEA, som kommer att användas till förvaring av leksaker. En liten spis med vask ska byggas och en madrass ska skäras till och kläs med något fint tyg.

fredag, november 03, 2006

ANNORLUNDA GUNGSTOL



NÄR JAG TÄNKER PÅ EN GUNGSTOL, ser jag framför mig en gammal pinnstol i mörknat trä med långa medar som knarrar när man gungar i den. Min bild av en gungstol har ingen som helst likhet med gungstolen 'Mamma' från PID. 'Mamma' är i glasfiber, har höglansig yta, är gjuten i ett enda stycke och formgiven av industridesignern Patrick Messier. En traditionell gungstol går väl kanske på ett par hundra på en loppis. 'Mamma' går loss på drygt 50.000 plus frakt. Men kul och fin och originell är den och om jag hade mycket pengar skulle den bli min.

torsdag, november 02, 2006

EN ELEFANT TILL BARNEN



EN ROLIG KOMBINATION av möbel och leksak är de fina "tumledjuren" från danska bObles. De utgår från barnets lek och motoriska utveckling. Den praktiska funktionen är en stol eller pall, men djuren används också till att gunga, rulla, balansera, rida, kravla, hoppa, stapla… begränsningen är bara barnets egen fantasi och kreativitet. Tumledjuren är tillverkade i fast skummaterial och finns i olika färger. Det finns 4 olika djur att välja mellan; elefanten Elna, grisen Gustav, fisken Frode och giraffen Gerda. Finns på bl.a PID där de kostar mellan 399 kr (grisen) och 999 kr (elefanten).

onsdag, november 01, 2006

EN FINFIN KROK




DEN HÄR FINA KROKEN vill jag ha. Riktigt var i huset den ska sitta, vet jag inte. Kanske i hallen att lägga viktig post i, eller i badrummet (när det är fixat). Den skulle oxå vara jättefin i barnens rum eller i det nya köket. Kroken heter 'Flower Hook' och är designad av jätteduktiga metallformgivaren Åsa Lockner, kolla in hennes fantastiska saker på hennes hemsida. Kroken tillverkas av Maze Int som även har en massa andra, fina grejer.